Hymer start eigen chassis productie

Bij de bouw van een camper wordt vaak gebruik gemaakt van het chassis dat met het basisvoertuig geleverd wordt. In andere gevallen wordt een apart chassis ingekocht bij een leverancier als AL-KO. Chassisproductie valt daarom niet onder de taken van camperfabrikanten. Maar daar gaat de Erwin Hymer Group verandering in brengen!

Het zelf ontwikkelen van de chassis biedt de Erwin Hymer Group een aantal belangrijke voordelen:

  • Groter aandeel in de waardeketen van de camper
  • Mogelijkheid om een chassis aan te passen en specifieke wensen
  • Meer flexibiliteit om in te spelen op marktontwikkelingen
  • Niet meer afhankelijk van de gebruikelijke chassisfabrikanten

Afhankelijkheid van toeleveranciers

Met name het minder afhankelijk worden van de chassisfabrikanten is een belangrijk voordeel. De afgelopen paar jaar is het meermaals voorgekomen dat chassis niet geleverd konden worden vanwege de grote vraag of door tijdelijke sluitingen van fabrieken. Door zelf de chassis te gaan produceren heeft Erwin Hymer Group nu een antwoord op deze problemen.

Om de productie van de chassis te realiseren heeft Hymer een nieuwe productiehal gebouwd in Bad Waldsee. In deze hal zal vanaf juni 2022 de productie gaan beginnen van het ‘Super Light Chassis’ (SLC). Hiermee is de Hymer de eerste camperbouwer die de productie van chassis in eigen hand neemt.

Nieuwe productiehal

De nieuwe productiehal in Bad Waldsee bestrijkt een oppervlakte van 3.100 m2. Deze locatie is voorzien van de nieuwste en modernste technologieën voor het leveren van de beste kwaliteit. Alles van ontwerp tot assemblage zal hier gaan plaatsvinden. Ook de kwaliteitstests en -borging van de chassis gaat Hymer straks in eigen huis uitvoeren.

In eerste instantie wordt deze productiehal gebruikt voor vijf SLC chassis met verschillende wielbasis. De verschillende chassis lopen van een korte variant vanaf 390 cm tot aan grote chassis met tandemas.

Met deze ontwikkeling zet Hymer een grote stap om de productie van camper meer toekomstbestendig te maken.