Busbiker fietsendrager

logo Busbiker, busbiker fietsendrager, busbiker X290 Light, Busbiker XM290

Uw avontuur kan beginnen met een Busbiker fietsendrager! Bent u op vakantie of gaat u er even tussenuit met uw buscamper? Met een Busbiker neemt u eenvoudig uw fietsen overal mee naar toe. Deze fietsendragers zijn speciaal ontworpen voor montage op het chassis van Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer.

Kenmerkend aan de Busbikers fietsendrager is dat deze lichtgewicht en zwenkbaar is. Hierdoor wordt het chassis minimaal belast en kunt u altijd gemakkelijk bij de achterdeuren van uw buscamper. De Busbiker heeft een draagvermogen tot wel 80 kg. Hierdoor is de fietsendrager ook geschikt voor het vervoeren van E-bikes. Zowel de Busbiker X290 light als de XM290 kunnen standaard twee fietsen dragen. Optioneel kan hij worden uitgebreid voor het plaatsen van drie fietsen.

Busbiker fietsendrager compleet gemonteerd

Bij Mobiledrôme & Partners leveren wij de Busbiker fietsendrager compleet gemonteerd op uw buscamper. Zowel bij aanschaf van een nieuwe buscamper als achteraf is montage mogelijk. Wij hanteren daarom ook de prijzen voor complete montage. Bovendien kunnen onze verkopers u altijd adviseren over het juiste Busbiker model voor op uw bucamper. Wilt u meer weten over deze fietsendragers of over de montagemogelijkheden? Neem dan nu contact op via ons contactformulier, telefonisch op 088 – 303 81 00 of per e-mail op info@mobiledrome.nl.

De voordelen van de Busbiker fietsendrager

  • Flexibel: zwenkbaar en opklapbaar
  • Veilig: Europese typegoedkeuring
  • Demontabel: zeer compact en stabiel
  • Uitbreidbaar: tot drie fietsen

Busbiker X290 Light & XM290

De fietsendragers van Busbiker zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: X290 Light en XM 290. Op het eerste gezicht lijken ze veel op elkaar, maar toch zijn er wezenlijke verschillen. Het belangrijkste verschil is de optie voor een trekhaak. De Busbiker XM 290 is namelijk voorzien van een trekhaak. Deze trekhaak kan eenvoudig erop worden gemonteerd en gedemonteerd. Bij de Busbiker X290 Light is er geen mogelijkheid voor montage van een trekhaak.

Daarnaast zit het verschil tussen beide modellen hem in het gewicht. De Busbiker X290 Light is een lichtgewicht model en scheelt ruim 7 kg met de Busbiker XM 290. Dit zorgt voor een lager totaal gewicht van uw buscamper én minder belasting op het chassis.

Specificaties Busbiker fietsendragers

Busbiker X290 LightBusbiker XM290
Fietsen
Aantal fietsen22
Uitbreidbaar naar derde fietsJaJa
Eigen gewicht49,8 kg57 kg
Max. draagvermogen80 kg80 kg
Max. gewicht per fiets30 kg30 kg
Geschikt voor E-bikesJaJa
Max. wielgoot-hartafstand 2 fietsen233 mm233 mm
Max. wielgoot-hartafstand 3 fietsen181 mm181 mm
Flexibiliteit
OpklapbaarJaJa
DraaipuntLinksLinks
U-beugel verwijderbaarJaJa
TrekhaakNeeJa
Max. aanhangergewichtNee12,5nK ca 2000 kg
Afmetingen
Omhoog geklapt, vanaf achterzijde bumper21,9 cm21,9 cm
Omlaag geklapt, vanaf achterzijde bumper 58,5 cm58,5 cm
Wielgootlengte128 cm128 cm