Vochtcontrole

Vocht is zonder twijfel de nummer één vijand van de camper. Het vocht kan binnendringen in vloer, wanden of dak en leidt tot verrotting van hout. Wanneer houten delen gaan rotten heeft dit vaak grote gevolgen. Flinke schades dragen ook hoge kosten met zich mee. Om dit te voorkomen moet u regelmatig een vochtcontrole laten uitvoeren.

Tegenwoordig wordt u vaak indirect verplicht tot het uitvoeren van een jaarlijkse vochtinspectie. Dit doen fabrikanten door jaarlijkse vochtmetingen te eisen voor behoud van de (waterdichtheid) garantie. Ook verzekeraars kunnen aansprakelijkheid uitsluiten als de camper niet goed is onderhouden. Neem daarom geen onnodige risico’s!

Preventieve vochtcontrole

Ook voor uw portemonnee doet u er verstandig aan om jaarlijks een vochtcontrole van uw camper te laten doen. Een vochtmeting is de enige manier om vocht te constateren voordat er zichtbare schade is ontstaan. In zo’n geval is de schade nog eenvoudig te verhelpen tegen relatief lage kosten. Bij langzaam inwerkend vocht kan de onzichtbare schade al erg groot zijn. Dergelijke reparaties lopen dan al snel in de duizenden euro’s. Dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen.

Wanneer vochtcontrole uitvoeren?

Wij raden aan om de vochtmeting van uw camper uit te laten voeren in het najaar. Als u dit combineert met een onderhoudsbeurt kan de camper meteen de stalling is. Uw camper is dan in het voorjaar weer klaar voor gebruik. Ter voorkoming van vochtschade kunt u uw camper het beste overdekt stallen. Bij een vochtmeting dient u alle (bank)kasten leeg te maken. Onze monteurs kunnen zo eenvoudig in de hele camper de meting uitvoeren.

Maak een afspraak!

Maak nu uw afspraak voor een vochtmeting. U kunt eenvoudig een afspraak aanvragen via ons afspraakformulier. Wij zijn ook bereikbaar telefonisch op 088 – 303 81 00 of per e-mail op receptiewerkplaats@mobiledrome.nl. De vochtinspecties worden in onze eigen werkplaats uitgevoerd door deskundige monteurs.

vochtcontrole, vochtcontrole camper, vochtmeting, mochtinspectie, vochtmeting camper, vochtinspectie camper