KNAUS E-POWER DRIVE

Knaus-Tabbert trotse prijswinnaar bij de European Innovation Award!

Met de KNAUS E-POWER DRIVE-studie is Knaus-Tabbert een van de trotse winnaars geworden. Zij gingen aan de haal met de European Innovation Award in de felbegeerde categorie ‘Technology & Connectivity’. Het was alweer de vijfde keer op rij dat Knaus-Tabbert in de prijzen viel. Net als vorig jaar vond de prijsuitreiking digitaal plaats, vanwege de pandemie.

De European Innovation Award eert innovatieve concepten, toekomstgerichte oplossingen, strategieën en oplossingen in de caravan- en camperindustrie. Een internationale jury beoordeeld de ingezonden bijdragen. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers van gespecialiseerde redacties uit de toonaangevende caravan- en camperlanden. Zij reiken de prijzen uit aan de beste en meest originele innovaties.

KNAUS E.POWER DRIVE

Volledig elektrisch aangedreven KNAUS E-POWER DRIVE

De KNAUS E-POWER DRIVE is de eerste volledig elektrische camper van de Knaus-Tabbert groep. Dit concept voertuig met elektrische aandrijving is ontwikkeld in samenwerking met HWA AG. Dit is een toonaangevend en ervaren ontwikkelingspartner in autosport en engineering. Met de stijgende vraag naar milieubewuste voertuigen, is de KNAUS E-POWER DRIVE een logische stap naar de camper van de toekomst!

In deze Knaus studie is een camper ontwikkeld, voorzien van een elektrische aandrijfmotor met een maximaal vermogen van 180 kW. De elektromotor kan ook recupereren bij het uitrollen. Dat wil zeggen dat er elektrische energie wordt opgewekt en gevoed wordt aan een hoogspanningsaccu. Wanneer de accudrempel bereikt wordt start de range extender automatisch tijdens het rijden. Hierdoor horen onhandige en tijdrovende laadstops tot het verleden!

Dat is een felicitatie waard!

Langs deze weg willen wij onze partner Knaus-Tabbert feliciteren met deze prestigieuze European Innovation Award. Hier mogen jullie met recht heel trots op zijn! Met innovaties als de KNAUS E-POWER DRIVE kunnen we het kamperen in de toekomst milieubewuster maken, zodat het kamperen nog generaties lang kan blijven voortleven.

Wij kunnen alvast niet wachten tot dit model daadwerkelijk op de markt komt! Maar we zullen nog eventjes geduld moeten hebben…